Allegro

Newsletter juni 2022

Btw-aangifte? Eenvoudig en snel dankzij Allegro 

Wij van Allegro doen er alles aan om het boekhoudwerk van onze klanten steeds eenvoudiger te maken met voortdurend geperfectioneerde digitale tools. En dat geldt ook voor de btw-aangifte. Allegro Windows en Allegro Online zitten boordevol praktische functies om snel en makkelijk een btw-aangifte op te stellen, op papier of digitaal.
De nieuwe versie van Allegro Windows – en dat geldt trouwens ook voor Allegro Online – biedt u nu een nog eenvoudigere en snellere methode om uw btw-aangifte op te stellen. Allegro werkt immers regelmatig zijn parameters bij, zodat uw aangiften altijd voldoen aan de verwachtingen van de fiscus, ongeacht de evolutie van wetten en reglementen.

Voor elke maand- of kwartaalaangifte haalt Allegro Windows de btw-gegevens voor de gekozen periode op. Vervolgens komt de btw-aangifte helemaal automatisch tot stand. Het enige wat u moet doen vóór u ze indient, is ze even verifiëren met de controletools die in de software tot uw beschikking staan. Een document geeft u toegang tot een samenvatting van uw aangifte, per btw-code en per dagboek. Ten slotte kunt u ook een lijst opvragen met de overeenkomst tussen uw omzet en uw btw-aangifte. Zodra u uw aangifte definitief bevestigt in Allegro, gaat het programma er meteen vanuit dat uw aangifte verstuurd is en wordt de periode automatisch afgesloten voor wat de gegevensinvoer betreft. Verder hebt u bij elke btw-aangifte de mogelijkheid om automatisch de diverse verrichtingen te boeken om de btw te centraliseren. Wilt u uw btw-aangifte snel aan de administratie bezorgen? Dien ze dan elektronisch in door een XML-bestand aan te maken. Deze functie is standaard aanwezig in elke licentie.

Hulp nodig? Hebt u nog vragen? Stuur ons dan zeker een e-mail of bel ons: sales@allegro.be - 02 371 49 11

Bekijk ook onze tutorials op ons YouTube-kanaal Allegro Software:

- Allegro Windows 3.3 : BTW aangifte
- Allegro Windows 3.3 : Tools BTW controle

 

 

5G levert voor Proximus-klanten beter 4G op

 Vanaf 1 juli stelt Proximus zijn 5G-netwerk open voor meer klanten, meer bepaald als die een Mobile Flex-abonnement hebben. Maar in de praktijk gaat het eerder om een betere beschikbaarheid dan om echte 5G-snelheden.

De snelheid zal immers maximaal 100 Mbps bedragen, wat minder is dan wat een 4G-netwerk in optimale omstandigheden biedt. Proximus zelf ziet dit eerder als een aanvulling op plaatsen waar de 4G-infrastructuur geen 100 Mbps haalt en 5G al beschikbaar is. Daar zullen toestellen sneller overschakelen op het 5G-netwerk. De 5G-licenties zullen trouwens pas deze zomer verdeeld worden onder de operatoren. Vanaf dan kunnen ze hun 5G-netwerk volledig uitrollen.

 

Werkgever met groene aanpak heeft beter imago

Bedrijven die rekening houden met de klimaatuitdaging en het milieu hebben een streepje voor op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een enquête door Acerta bij 2.000 Belgische werknemers. “Een milieuvriendelijk bedrijfsbeleid kan het verschil maken om de war for talent te winnen”, menen de experts van Acerta.

Zes op de tien werknemers bevestigen dat ze bij de keuze van een nieuwe werkgever nagaan of die al dan niet een klimaatbeleid hanteert. Veel Belgische werknemers zouden ook graag ondersteuning van hun werkgever krijgen om duurzamer te gaan leven. Ze willen bijvoorbeeld makkelijker toegang krijgen tot een groene renovatielening (43%) of tot groene elektriciteit voor hun woning (52%).

Uit de studie van Acerta blijkt ook dat 8 op de 10 respondenten het belangrijk vinden dat het bedrijf waar ze voor werken maatregelen neemt om de klimaatverandering tegen te gaan. Bijna één werknemer op de vijf zou zelfs overwegen om bij zijn huidige werkgever te vertrekken als die geen of onvoldoende inspanningen voor het klimaat levert.

Annelies Baelus, experte verloning bij Acerta: “Het klimaat is voor werknemers een belangrijk criterium wanneer ze een werkgever kiezen. En dit thema zal de komende jaren alleen maar aan belang winnen. De basis is bij de meeste bedrijven wel in orde, zoals recycleren en groene mobiliteit. Maar ze kunnen nog een tandje bijsteken. Zo bieden de huidige hoge energieprijzen de bedrijven kansen om medewerkers aan te trekken en te behouden. Vier op de 10 bedrijven willen binnen de twee jaar klimaatdoelstellingen opnemen in hun humanresourcesbeleid, maar de cijfers laten zien dat snellere actie nodig is. Zeker als ze de strijd om het beste talent in de krappe arbeidsmarkt willen winnen en die talenten willen behouden.”

 

Cloud: Microsoft wijzigt licentiebeleid

Microsoft maakt zijn clouddiensten makkelijker toegankelijk voor kleinere Europese cloudbedrijven. Het Amerikaanse softwareconcern doet dit onder druk van de Europese Unie, onder andere naar aanleiding van een klacht ingediend door het Franse cloudbedrijf OVH.

Het argument? Volgens OVH zou het makkelijker en goedkoper zijn om Microsoft-software te koppelen aan het Microsoft Azure-cloudplatform. Op die manier zouden de softwarelicentievoorwaarden van Microsoft de concurrentie benadelen. Microsoft is ingegaan op de vraag van Europa: voor Europese clouddiensten wordt het nu makkelijker om Microsoft-producten zoals Windows en Office 365 op hun cloudinfrastructuur te hosten.

 

3 tips voor een betere bescherming tegen cyberaanvallen

 Cybercriminaliteit is nu een niet te onderschatten risico voor bedrijven. Volgens de risicobarometer 2022 van verzekeringsmaatschappij Allianz zelfs het grootste risico. 57% van de bevraagde bedrijven is het daarmee eens en België staat bovenaan op de lijst van landen die het grootste gevaar lopen. Dit blijkt ook uit de vaststelling van Mastercard dat het aantal cyberaanvallen in België sinds de pandemie naar een recordhoogte is gestegen. Maar hoe beschermt u zich?


Er vinden nu in België tot drie keer meer cyberaanvallen plaats dan vóór de coronacrisis, zegt Mastercard. De overheidsadministratie, de gezondheidszorg en de detailhandel behoren tot de meest kwetsbare sectoren. De Belgische banken daarentegen scoren qua beveiliging boven het wereldwijde gemiddelde.

Door de pandemie is het aantal cyberaanvallen sterk toegenomen, terwijl bedrijven uit alle sectoren kwetsbaarder zijn geworden. Dat komt onder andere door het succes van telewerken en het toenemende gebruik van e-commerce. “Cyberaanvallen kunnen in bedrijven grote schade aanrichten, vooral in kleine bedrijven. Soms gaan ze er zelfs failliet door. En ondanks het feit dat ze regelmatig het doelwit van hackers zijn, is 50% van deze bedrijven onvoldoende voorbereid om een aanval af te slaan”, zegt Rigo Van den Broeck, Executive Vice President & Cyber Security Product Innovation bij Mastercard.

Deze 3 tips helpen bedrijven om het risico op een cyberaanval te beperken:

  1. Ga na waar de zwakke plekken van het IT-systeem zitten (kwetsbaarheden). Dat kan met een van de talrijke auditoplossingen die te koop zijn.
  2. Zorg voor goede cybergewoonten in het bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld robuuste en dus moeilijk te achterhalen wachtwoorden, installeer antivirusprogramma’s, werk gegevens regelmatig bij en maak back-ups.

Noteer de identiteit van alle mensen met wie u digitaal communiceert. Meer dan 50% van de datalekken in bedrijven gebeurt door toedoen van derden. Daarom is het zo belangrijk om te weten met wie uw bedrijf samenwerkt en dubbel op uw hoede te zijn voor onbekenden.

Découvrez également notre application de facturation.
Partager cet article
Les cookies assurent le bon fonctionnement de nos services. En utilisant ces derniers, vous acceptez l'utilisation des cookies.