Allegro

Newsletter oktober 2021

Allegro Windows SAAS: veiliger dankzij de Cloud

Tegenwoordig kiezen steeds meer professionals voor gehoste oplossingen in SaaS-modus. Ook boekhouders en accountants zetten nu die stap, omdat de Cloud hen zoveel voordelen biedt. Ook Allegro Windows speelt in op die trend met een versie voor de Cloud. Ontdek hier waarom online boekhouden echt de moeite loont.

Altijd en overal toegankelijk
Als u Allegro Windows in de Cloud gebruikt, zijn alle boekhoudbewerkingen met één muisklik onmiddellijk toegankelijk via elke laptop of pc. U hebt alleen een internetverbinding nodig. Beheer uw facturatie en boekhouding overal, thuis en op kantoor. Toestel defect of gestolen? Geen probleem, al uw bestanden zitten veilig online en u kunt er meteen weer aan.

Grotere gegevensbeveiliging
Gebruikers kunnen in alle gemoedsrust online boekhouden, want de verbinding met de remote server is optimaal beveiligd. Ze wordt ook continu gemonitord, zodat hackers geen kans krijgen. Allegro heeft het beveiligingsniveau van Allegro Windows in de Cloud opgetrokken met een dubbele toegangscontrole. Op die manier zijn de online opgeslagen data zelfs beter beveiligd dan gegevens op de lokale harde schijf van een computer.

Nooit meer updaten
Aangezien u via om het even welke webbrowser toegang hebt tot de Cloud, hoeft u geen software te installeren. En dus hoeft u het programma ook nooit meer te updaten, dat gaat automatisch in de Cloud. U werkt dus altijd met de meest recente versie.

Compleet aanbod 
In het beveiligde Allegro Windows SaaS-aanbod zijn automatische updates en rechtstreeks contact met onze supportteams inbegrepen.

Naast dit product omvat het Allegro-softwareaanbod nog twee andere oplossingen:
Allegro Subito, een gratis facturatie-app voor pc en smartphone,
Allegro Online, een geïntegreerde boekhoudapp voor het web.

Meer weten?
Stuur een e-mail naar sales@allegro.be of bel ons op 02/371 49 11

 

 

Microsoft lanceert Windows 11

Sinds 5 oktober 2021 is Windows 11 officieel verkrijgbaar, net als de kantoorsuite Office 2021. Het uiterlijk van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is grondig aangepast en er is een “dark modus” toegevoegd.

Microsoft Teams maakt nu ook deel uit van de software. Nog een opvallende nieuwigheid: Windows 11 ondersteunt hu rechtstreeks Android-apps. Het nieuwe OS wordt van nu tot midden 2022 geleidelijk verspreid. Men verwacht dat Microsoft ook een professionele versie van Windows 11 zal uitbrengen. Toch is Windows 10 nog lang niet uitgespeeld: er zijn nog regelmatige updates gepland tot minstens 2025?

 

 

3 op de 4 bedrijven kiezen voor duurzame mobiliteit

Volgens een enquête van Acerta zullen drie op de vier bedrijven tegen 2023 duurzame mobiliteit als prioriteit nemen. Ingrepen in de fiscaliteit en het nieuwe hybride werken na corona maken de omvorming van het bedrijfswagenpark mogelijk.

Bedrijven zetten massaal duurzame mobiliteit op hun HR-agenda tegen 2023. Nu al stimuleert 47% van de bedrijven hun werknemers om milieuvriendelijk naar kantoor te komen, door groene mobiliteitsopties in hun loonpakket op te nemen. 28% is van plan om deze maatregel binnen twee jaar in te voeren. De populairste groene mobiliteitsopties zijn een elektrische fiets (47%), een abonnement voor het openbaar vervoer (46%) en een elektrische bedrijfswagen (43%). Dit blijkt uit een enquête die het HR-dienstenbedrijf Acerta liet uitvoeren bij 500 Belgische bedrijven.

Bedrijfswagenpark vergroenen via de fiscaliteit
Michaël Zahlen, mobiliteitsexpert bij Acerta: “De regel dat tegen 2026 alleen bedrijfswagens die geen broeikasgassen uitstoten nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn, is bedoeld als hefboom om het wagenpark van onze Belgische bedrijven te vergroenen. Het effect van deze maatregel is nu al merkbaar. Ook het verbod op diesel- en benzineauto’s in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vanaf 2035 speelt een rol.” Plots bekijken bedrijven de elektrische bedrijfswagen als een veel aantrekkelijkere optie.

Het hybride werken als hefboom voor groene mobiliteit
Ook de blijvende interesse in hybride werken na een periode van verplicht telewerken heeft gevolgen voor de mobiliteit. Werknemers die thuiswerken afwisselen met werken op kantoor leggen aanzienlijk minder kilometers af in het woon-werkverkeer. Michaël Zahlen vindt het waarschijnlijk dat bedrijven in de periode na het coronavirus een nog bredere waaier aan vervoersmogelijkheden zullen aanbieden aan hun werknemers, zoals deelsteps.

 

 

Belgische autogroep mikt op warme waterstof

De Belgische autogroep Punch uit Deurle, in Oost-Vlaanderen, onthulde zijn project voor een auto die rijdt op “warme waterstof” als alternatief voor de elektrische auto. Die zou immers veel sociale én milieuvoordelen bieden. Daarom bracht de groep een bod uit om drie Nissan-fabrieken in Catalonië over te nemen.

De onafhankelijke groep Punch is voor 100% in handen van de Belgische familie Dumarey, die steunt op 40 jaar technologische ervaring, onder andere in de autosector. Punch meent dat de elektrische auto niet het enige antwoord van de autosector op de klimaatcrisis mag zijn. Ook waterstof kan een belangrijke bijdrage leveren om de klimaat- en milieudoelstellingen te halen.

 

 

Hybride werken kan alleen met samenwerkingstools

Sinds de coronacrisis werken veel bedrijven “hybride”: ze geven hun medewerkers de kans om thuiswerk en kantoorwerk te combineren. Om kantoorwerkers en telewerkers vlot te laten samenwerken zijn videobellen en allerlei specifieke tools nu onmisbaar.

Tijdens de pandemie begonnen we plots allemaal te telewerken. De populariteit van apps als Zoom om te videobellen of professionele samenwerkingstools van specialisten als Slack schoot pijlssnel de hoogte in. Ook andere giganten uit Silicon Valley bleven innoveren, met als resultaat programma’s als Microsoft Teams, Cisco Webex en Google Meet.

Onlangs kondigde Google aan dat zijn nieuwe app “Spaces”, die het in 2016 heeft gelanceerd, nu in 20 landen operationeel is, waaronder de Verenigde Staten en Frankrijk. Er zitten heel wat kantoortools in, zoals een agenda, documenten, opslagmogelijkheden, communicatie enz. Deze software is bedoeld om werknemers makkelijker op afstand te laten samenwerken. Nu de coronamaatregelen de laatste maanden geleidelijk worden versoepeld, meldt Google dat het steeds meer vragen krijgt om kantoren in te richten voor het hybride werken.

Precies om het hybride werken mogelijk te maken stijgt het aantal apps die met behulp van artificiële intelligentie en virtuele inclusie medewerkers laten videobellen. De specialisten in deze sector innoveren om hun apps te voorzien van vertaalcapaciteit, de ruisonderdrukking te verbeteren en gebarenherkenning toe te voegen. De mogelijkheid om vergaderingen live te vertalen is een belangrijke doorbraak in de sector.

Andere spelers, zoals Facebook, proberen de concurrentie aan te gaan met de videoconferentie-giganten.  Mark Zuckerberg lanceerde onlangs een bètaversie van “Horizon Workrooms”, een virtuele vergaderapp die je gebruikt met een headset.

 

Dit artikel delen
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.