Allegro

Newsletter mei 2022

Sterk verbeterde zoekfunctie in Allegro Windows

Hoe vaak moet u tijdens het boekhouden geen document opzoeken? Een krachtige zoekfunctie is dan een groot pluspunt. In de nieuwste versie van de boekhoudsoftware Allegro Windows is deze functie nu nog praktischer geworden. Om te beginnen krijgt u rechtstreeks toegang tot de zoekfunctie en kunt u aan de hand van allerlei criteria de zoekresultaten beter filteren.

Sinds de lancering van de derde versie van Allegro Windows, in 2021, hebben de gebruikers er een reeks tools bijgekregen die hun werk vereenvoudigen en de interactie tussen eindklanten en boekhoudkantoren vlotter maakt. Documenten opzoeken behoort daar ook toe. Die functie op zich bestond eigenlijk altijd al, maar bepaalde velden waren niet toegankelijk en op sommige delen van velden kon niet worden gezocht. Met de nieuwe zoekfunctie is dit allemaal wel mogelijk. Bovendien hoeft u niet langer een klantenfiche te openen of een historiek te overlopen om een document terug te vinden. U krijgt immers rechtstreeks toegang tot de zoekfunctie via het zoekknop-icoontje (vergrootglas) op de taakbalk. Het zoeken verloopt ook efficiënter omdat het mogelijk is om op andere criteria dan de naam te zoeken. Zo vindt u nu bijvoorbeeld snel een document aan de hand van een bedrag, mededeling of beschrijvend woord.

Zit u nog met een vraag?
Stuur dan een e-mail naar sales@allegro.be of bel 02 371 49 11.

 

 

Blue Soft Group opent filiaal in BelgiË

Het Franse IT-dienstenbedrijf Blue Soft Group opende in april een filiaal in Brussel om zich beter te kunnen focussen op de Belgische en Luxemburgse markt.

Blue Soft Belgium is al de achtste vestiging van de groep. De komende twee jaar zouden er een veertigtal medewerkers aan de slag kunnen gaan. In de Franse en Zwitserse vestigingen werken ongeveer achthonderd mensen. Bleu Soft Group speelt een actieve rol in de IT-ecosystemen van overheden, administraties en privébedrijven. De onderneming is gespecialiseerd in consulting, cloud en infrastructuren, agile ontwikkeling, UX/UI-design en Microsoft-oplossingen. In een eerste fase zal het filiaal zich uitsluitend in België ontwikkelen, onder leiding van Joël Van Hoolandt en Frédéric Jourdain.

 

 

Mobiliteitsbudget niet populair, maar toch meer dan in 2020

In 2021 koos één op de 200 werknemers die recht hebben op een bedrijfswagen (0,48%) voor het mobiliteitsbudget. De mogelijkheid om de bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsbudget blijkt dus niet echt aan te slaan, maar de populariteit van de maatregel is toch al iets gestegen. Volgens Acerta maakten in2021 al drie keer meer werknemers gebruik van het mobiliteitsbudget dan in 2020.

Werknemers kunnen sinds maart 2019 het budget van hun bedrijfswagen gebruiken om hun mobiliteit anders te organiseren. Na een zeer moeilijke start overtuigt de maatregel nu toch al iets meer werknemers. In 2021 stapte 0,48% van alle werknemers die recht hebben op een bedrijfswagen over op het mobiliteitsbudget, in 2020 was dat nog maar 0,15%. HR-dienstenbedrijf Acerta benadrukt dat het systeem in 2022 nog aan populariteit gewonnen heeft. In januari waren er al evenveel aanvragen van bedrijven voor een mobiliteitsbudget als vorig jaar op vier maanden. Dat komt omdat de regels voor de toekenning begin dit jaar werden versoepeld. Acerta baseert zich op gegevens afkomstig van een set van 260.000 werknemers bij ruim 40.000 werkgevers.

Acerta merkte ook dat jonge bedrijven plots wakker zijn geschoten nu de deadline van hun derde verjaardag dichterbij komt. Als ze vóór die einddatum het mobiliteitsbudget invoeren, zijn ze niet verplicht om de voorwaarde na te leven dat een bedrijf minstens drie jaar bedrijfswagens moet hebben aangeboden om in aanmerking te komen.

Catherine Langenaeken, mobiliteitsexperte bij Acerta Consult, besluit als volgt: “We mogen veronderstellen dat de veelbelovende start van het mobiliteitsbudget in 2022 voor een deel te maken heeft met de versoepeling van het systeem. We verwachten ook dat de volgende maanden nog meer werkgevers en werknemers hun bedrijfswagens zullen inruilen voor het mobiliteitsbudget, dat meer flexibiliteit biedt. Het is in dit verband belangrijk dat bedrijven een heldere car policy opstellen.”

 

 

Eurofiber breidt Belgisch glasvezelnetwerk uit

Eurofiber gaat zo’n 80 kilometer glasvezel leggen in opdracht van een bekende internationale cloudspeler. Het project zou begin 2023 klaar moeten zijn en ook lokale datacentra hebben er baat bij.

Het gaat om een zogeheten 144-glasvezelkabel die ook langs vijf bedrijventerreinen zal lopen. In combinatie met de al bestaande infrastructuur zal het netwerk een 120 km lange glasvezelring vormen rond Brussel, Gent en Antwerpen. “Toonaangevende bedrijven hebben nieuwe hoogwaardige glasvezeltrajecten nodig om hun lokale prestaties te verbeteren en hun ecosystemen uit te breiden naar gebieden die nog niet op het netwerk waren aangesloten”, aldus Rhoderick van der Wyck van Eurofiber.

 

 

+12% loonindexering tegen juli 2023

Tegen juli 2023 zou de loonindexering 12% overschrijden, zo verwacht SD Worx. “Een prognose biedt natuurlijk geen zekerheid, maar het staat wel vast dat de sterke inflatie van de voorbije maanden, die zeker nog een tijd zal aanhouden, de lonen op een ongezien snelle manier sterk zal doen stijgen door de indexering”, aldus de HR-dienstenleverancier.

De laatste 10 tot 15 jaar lag het ‘normale’ indexeringspercentage gemiddeld onder 2% per jaar. De kloof met de 12% stijging die SD Worx tegen juli 2023 voorspelt, is dus enorm. Jean-Luc Vannieuwenhuyse, juridisch adviseur van SD Worx: “Op het eerste gezicht is dit geruststellend, want de indexering beschermt de koopkracht van de Belgische loontrekkenden. Maar anderzijds zal de sterke stijging van de loonkosten de concurrentiekracht van de Belgische bedrijven aantasten. In een aantal sectoren zoals de horeca en de voedselproductie zullen de prijzen tegen begin volgend jaar met meer dan 8% zijn gestegen, bovenop de verhoging met (minstens) 3% van dit jaar. In andere sectoren vinden meerdere indexeringen plaats, die ook langer nawerken.

Dat is onder andere het geval in de bouw, waar de opeenvolgende loonstijgingen in 2022 ook meer dan 8% zouden bedragen (8,12%), met daarbovenop nog eens 3,63% stijging tegen 1 juli 2023.”

Zeer hoge inflatie

De Nationale Bank van België (NBB) verwacht voor 2022 een zeer hoge inflatie, dus een forse algemene stijging van het prijspeil van goederen en diensten. In 2021 waren de prijzen al met 3,2% gestegen. Voor dit jaar verwacht de NBB een inflatie van 7,4%, die in 2023 naar verwachting zou terugvallen tot 2,2%. Een hoge inflatie leidt tot een hoge indexering van de lonen en dus tot hoge loonkosten voor de werkgevers.

Dit artikel delen
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.